Diplomazwemmen A

ABC Diploma

 

Gekleed

Deel 1:
Vanaf enige hoogte ( minimaal 30 cm ) te water gaan met een voetsprong voorwaarts (helemaal onder water gaan). Na het boven komen aansluitend vijftien seconden watertrappen met armen en benen. Daarna volgen 12,5 meter schoolslag, onder een lijn door duiken,en verplicht onder water draaien naar rug en12,5 meter rugslag (armen mogen actief worden gebruikt). De proef wordt afgerond met zelfstandig uit het water op de kant klimmen ( dit alles zonder gebruik van trap )

 

In badkleding

Deel 2:
Van de kant of startblok te water gaan met een sprong (een kopsprong heeft de voorkeur), direct gevolgd door (zonder boven te komen) onder water oriënteren, circa drie meter onder water zwemmen (techniek onderwaterzwemmen wordt vrijgelaten) door een gat in een zeil, aansluitend gevolgd door vijftig meter schoolslag. De proef wordt afgemaakt met vijftig meter enkelvoudige rugslag (armen passief).

Deel 3:
Verplicht vanuit het water starten en afzetten van de wand. Daarna tien seconden uitdrijven op de borst en enkele meters schoolslag. Daarna vijf seconden drijven op de borst en weer enkele meters schoolslag.

Deel 4:
Afzetten van de wand en vijf seconden uitdrijven op de rug.met overbrugging korte afstand Daarna enkele meters enkelvoudige rugslag en vijf seconden drijven op de rug. Proef afmaken met enkele meters enkelvoudige rugslag.

Deel 5:
Van de kant of startblok te water gaan met een sprong (een kopsprong heeft de voorkeur) en vijf meter beginners-borstcrawl. doggypaddle niet toegestaan,starten vanuit het water verplicht,gezicht in water,armen moeten over het water naar voren,ademhaling tonen niet verplicht en beenbewegingop en neergaand vanuit de heup

Deel 6:
In het water afzetten van de wand en vijf meter beginners rugcrawl. Armen moeten over het water naar achter.

Deel 7:
Van de kant te water gaan met een sprong naar keuze, aansluitend gevolgd door zestig seconden watertrappen met armen en benen. Daarin moet twee keer, al watertrappend, een hele draai om de lengteas voorkomen.

 

Copyright 2016 Watervrienden Leidschendam. All Rights Reserved.