Diplomazwemmen B

ABC Diploma

 

Gekleed

Deel 1:
Vanaf enige hoogte (minimaal 30 cm )te water gaan met een voetsprong voorwaarts (helemaal onder water gaan), Verplicht ½ draai onder water uitvoeren. Na het boven komen vijftien seconden watertrappen met armen en benen, 25 meter schoolslag, onderbroken door één keer onder een vlot doorzwemmen en één keer hele draai om de lengteas en 25 meter enkelvoudige rugslag (armen mogen actief worden gebruikt). Proef afronden met bij voorkeur zelfstandig (verplicht zonder gebruik van trap) uit het water op de kant klimmen.

 

In badkleding

Deel 2:
Van de kant of startblok te water gaan met een kopsprong. Daarna zonder boven te komen onderwater oriënteren en onderwater zwemmen door een gat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op zes meter van de (start-)kant bevindt. ( Techniek onder water zwemmen wordt vrij gelaten)Na het boven komen 75 meter schoolslag, onderbroken door 1 keer voetwaarts richting de bodem zakken met gestrekte armen boven het hoofd, tot de vingertoppen onder water zijn. Proef afmaken met 75 meter enkelvoudige rugslag (armen passief).

Deel 3:
Naar keuze te water gaan van de kant met kopsprong of in het water afzetten van de wand. Dan tien seconden uitdrijven op de borst, enkele meters schoolslag, tien seconden drijven op de borst en enkele meters schoolslag.

Deel 4:
Afzetten van de wand en vijf seconden (met overbrugging korte afstand)uitdrijven op de rug. Daarna enkele meters enkelvoudige rugslag, vijf seconden (met overbrugging korte afstand) drijven op de rug en de proef afmaken met enkele meters enkelvoudige rugslag.

Deel 5:
Starten vanuit het water is verplicht,gezicht in het water,ademhaling tonen niet verplicht,wel wenselijk en daarna tien meter borstcrawl.

Deel 6:
In het water afzetten van de wand en tien meter rugcrawl.

Deel 7:
Van de kant te water gaan met een sprong naar keuze, gevolgd door dertig seconden watertrappen met armen en benen. Daarna dertig seconden watertrappen met de benen, armen passief (in de zij).

 

Copyright 2016 Watervrienden Leidschendam. All Rights Reserved.