Diplomazwemmen C

ABC Diploma

 

Gekleed

Deel 1:
Van de kant te water gaan met een rol voorover (uitgangshouding vrij). Daarna dertig seconden watertrappen met armen en benen en dertig seconden blijven drijven (HELP-houding) met gebruik van hulpmiddel (elk hulpmiddel is toegestaan). Daarna vijftig meter schoolslag, onderbroken door één keer onder een vlot zwemmen en één keer over een vlot heen klimmen en vijftig meter enkelvoudige rugslag (armen mogen actief worden gebruikt). Proef afmaken door bij voorkeur zelfstandig uit het water (verplicht zonder gebruik trap) op de kant klimmen.

 

In badkleding

Deel 2:
Van de kant of startblok te water gaan met een kopsprong. Daarna zonder boven te komen onder water oriënteren en onder water zwemmen (techniek onder water zwemmen wordt vrij gelaten)door een gat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op negen meter van de (start-)kant bevindt. Na het boven komen 100 meter schoolslag, onderbroken door 1 keer een koprol voorover en een keer hoekduik recht naar beneden richting de bodem duiken, met de benen gestrekt naar boven, tot de benen helemaal onderwater zijn. Proef afmaken met honderd meter enkelvoudige rugslag (armen passief).

Deel 3:
Vooraf gegaan met kopsprong te water gaan afzetten van de wand. Dan tien seconden uitdrijven op de borst, enkele meters schoolslag, vijf seconden (met overbrugging korte afstand) drijven op de borst en daarna enkele meters schoolslag.

Deel 4:
Afzetten van de wand en vijf seconden (met overbrugging korte afstand)uitdrijven op de rug. Daarna enkele meters enkelvoudige rugslag, twintig seconden drijven op de rug, enkele meters enkelvoudige rugslag en vijf meter wrikken in de richting van het hoofd. Proef afmaken met enkele slagen enkelvoudige rugslag.

Deel 5:
Van de kant of startblok te water gaan met een kopsprong (startsprong heeft de voorkeur), aansluitend vijftien meter borstcrawl.

Deel 6:
In het water afzetten van de wand en vijftien meter rugcrawl.

Deel 7:
Van de kant te water gaan met een hurksprong. Daarna vijftien seconden (armen verplicht gebruiken) watertrappen met verplaatsen in meerdere richtingen, met gebruik van armen en benen, en dertig seconden verticaal blijven drijven met gebruik van armen (benen passief).

 

Copyright 2016 Watervrienden Leidschendam. All Rights Reserved.