Diplomazwemmen algemeen

 

Algemene informatie diploma zwemmen

De vereniging Watervrienden Leidschendam is een erkend opleiding- en exameninstituut.

Wij houden regelmatig diplomazwemmen. Uw kind hoeft dus nooit lang te wachten op afzwemmen. De beslissing of uw kind mag afzwemmen, is een weloverwogen keuze gemaakt door het kader.

Het ABC zwemdiploma

De gehele structuur van de zwemdiploma's is sinds 1998 compleet veranderd. Vroeger haalden kinderen het A- en het B-diploma en wellicht daarna nog het Basiszwemdiploma. Nu is er het Zwem-ABC, waarbij het de bedoeling is dat het ABC een geheel vormt. Het bestaat uit drie nationale zwemdiploma's: A, B en C.

Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. Voor het Zwem-ABC kunnen kinderen vanaf 6 jaar worden ingeschreven en op de wachtlijst worden geplaatst.

Drijven in het instructiebad

Drijven in het instructiebad

De eerste reeks zwemlessen
Het Zwem-ABC besteedt in het begin veel aandacht aan het watervrij maken van de kinderen. Dit is een hele belangrijke periode waarin we de basis leggen voor het leren zwemmen. Kinderen leren lopen in het water, spetteren, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug en van rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Kinderen leren het water kennen en zich er prettig in gaan voelen. Veel oefeningen zijn in spelvorm omdat dit voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Als een kind kan drijven op borst en rug, is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.

Zwemslagen en nog meer vaardigheden
Bij het Zwem-ABC leren kinderen vier zwemslagen: De enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Behalve aan de zwemslagen besteden we ook aandacht aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van het in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot of kant en onder water zwemmen.

Zwemveiligheid
Bij het Zwem-ABC besteden we vanaf het begin veel aandacht aan veilig zijn in het water. De kinderen oefenen met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde. Eerst alleen met een T-shirt aan en daarna met lange broek en shirt met lange mouwen.

 

Copyright 2016 Watervrienden Leidschendam. All Rights Reserved.